Telefon: 8827 1787
Boghandel Lukket
(åbner 10:00)
Telefon Lukket
(åbner 09:00)


Adresse:
Falkoner Alle 13, 1.
2000 Fredriksberg

Kompendium i Retsfilosofi


Skrevet af Ted Rosenbaum
Emil Frederik Lundbjerg
Ingeborg Topsøe
Rune Nyrup

1. udgave 2011
ISBN: 978-87-92678-15-7
181 sider
Beskrivelse
Dette kompendium i grundlæggende retsfilosofi henvender sig primært til jurastuderende, der skal til eksamen i faget. Kompendiet gennemgår nøje og pædagogisk de relevante tekster. De centrale pointer bliver beskrevet og forklaret, således at den studerende er bedre rustet til at læse teksterne og gå til eksamen.

Kompendiet søger på systematisk vis at gengive de vigtigste pointer fra pensumteksterne. Således vil alle teksterne være grundigt gennemgået samtidig med, at de vigtigste positioner og begreber forklares. Kompendiet gengiver alle teksterne loyalt; det vil sige, at vi har forsøgt at forklare teksterne på deres egne præmisser. Censorerne ved det juridiske fakultet ønsker dog ofte en kritisk stillingtagen til teorierne, men da dette ligger uden for kompendiets formål og muligheder, er en kritik af teorierne ikke inkluderet i kompendiets tekster.

Dette kompendium kan dog også med fordel læses af andre med interesse for faget. Der er således en blød introduktion til det store og omfangsrige filosofiske område.  
Download filer
Nedenfor kan du downloade Indholdsfortegnelse, Forord og endelig eventuelle løsninger til opgaver i kompendiet. På den måde kan du få en smagsprøve af kompendiet, inden du køber det.
De fleste af filerne er gemt i PDF-format, som du kan åbne med Adobe Acrobat Reader.